Uleiul de cocos este o alternativă accesibilă şi sănătoasă pentru anumite produse alimentare şi pentru îngrijire personala.
- Uleiul de cocos este ideal pentru gatit
Atunci cand se alege uleiul de gătit, trebuie să se ţină cont de grăsimile pe care acesta le conţine şi de modul în care rezistă la temperaturile înalte din timpul prăjirii alimentelor.
Cele mai multe uleiuril vegetale polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui, de soia, porumb şi rapiţă, nu rezistă la prăjiri repetate, grăsimile pe care le conţin descompunându-se în substanţe nocive.
Uleiul de cocos rezistă la temperaturi înalte, datorită unui conţinut de grăsimi saturate în proporţie de 90%, ceea ce explică şi consistenţa solidă a acestuia la temperatura camerei.
Uleiul de cocos avand un procentul ridicat de acid lauric este foarte benefic pentru organism.
- Este un aliat de nadejde in lupta împotriva infecţiilor de orice natură.
- Cocosul are un continut nutriţional de excepţie.
- Grăbeşte metabolismul.
- pulpa de cocos are un continut ridicatde fibre din contribuind la normalizarea digestiei şi la menţinerea echilibrului între zaharurile din organism.
- scade colesterolul.
- protejează împotriva bolilor degenerative precum Alzheimer.
- este un ingredient exceptional pentru înfrumuseţare.
- protejează de arsurile solare.
- gargara cu apă de cocos şi cu ulei de cocos neutralizează bacteriile periculoase din cavitatea bucală şi te scapă de respiraţia urât mirositoare şi afte
Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul.
Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos. Acest tip de ulei are o cantitate mica de vitamine si minerale.
Ulei de cocos dezodorizat si nehidrogenat .
Acest ulei devine fluid la temperatura mai mare de 24 grade.
Uleiul de cocos se poate folosi in alimentatie cat si in cosmetica.
Producator:Indonezia